Frambuazlı bayat ekmek tatlısı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Frambuazlı bayat ekmek tatlısı
-
Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı krema
- ½ su bardağı şeker
- 100 gram (1 su bardağı)
- doğranmış frambuaz
- 7 dilim doğranmış bayat
- ekmek
- 2 adet yumurta
- 50 gram (3 yemek kaşığı)
- tereyağı
-
Yapılışı
-
Süt, krema, tereyağı ve şeker çırpılıp yumurta ilave edilir.
• Ekmekler küp şeklinde doğranıp fırında kurutulur.
• Fırından çıkan ekmekler kaplara koyulur.
• Doğranan frambuazlar ve hazırlanan süt, krema, şeker ve yumurta karışımı, ekmeklerin üzerine dökülüp fırında benmari usulü 30 dakika pişirilir (Fırının ısısı 180–200
derece arasında olacaktır).
ihe
-
Süt, krema, tereyağı ve şeker çırpılıp yumurta ilave edilir.