Frambuazlı bayat ekmek tatlısı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Frambuazlı bayat ekmek tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 1 su bardağı süt
    • 1 su bardağı krema
    • ½ su bardağı şeker
    • 100 gram (1 su bardağı)
    • doğranmış frambuaz
    • 7 dilim doğranmış bayat
    • ekmek
    • 2 adet yumurta
    • 50 gram (3 yemek kaşığı)
    • tereyağı
  • Yapılışı

    1. Süt, krema, tereyağı ve şeker çırpılıp yumurta ilave edilir.

      • Ekmekler küp şeklinde doğranıp fırında kurutulur.

      • Fırından çıkan ekmekler kaplara koyulur.

      • Doğranan frambuazlar ve hazırlanan süt, krema, şeker ve yumurta karışımı, ekmeklerin üzerine dökülüp fırında benmari usulü 30 dakika pişirilir (Fırının ısısı 180–200
      derece arasında olacaktır).

      ihe