Bayat Ekmek Pudingi Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Bayat Ekmek Pudingi
-
Malzemeler
- 10 dilim ekmek (bayat kek,
- kruvasan, simit, poğaça da
- kullanılabilir)
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı tarçın
- 3 çorba kaşığı tereyağı (küp
- şeklinde doğranmış)
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı krema
- 1 kâse kuru üzüm
- 2 çorba kaşığı damla
- çikolata
- Vanilya sosu için:
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
-
Yapılışı
-
Vanilyalı sos: Süt, şeker ve vanilya kaynatılır, kaynayan karışıma, sütle açılmış nişasta hızlıca dökülür ve karıştırılır, uygun kıvama gelince ocaktan alınır.
• Ekmekler fırın tepsisinde bir süre kızartılır.
• Kızartılan ekmekler bir kaba alınarak üstlerine tereyağı parçaları koyulur, üzüm ve damla çikolata serpilir.
• Başka bir kapta, yumurta, şeker, vanilya, süt ve krema karıştırılır.
• Karışım, ekmeklerin üzerine dökülür. Ekmekler sosa iyice batırılır ve fırında pişirilir.
• Çıkmasına yakın, bir çorba kaşığı şeker, tarçın ile karıştırılarak tatlının üstüne serpilir, vanilya sosu ile servis edilir.
İhe
-
Vanilyalı sos: Süt, şeker ve vanilya kaynatılır, kaynayan karışıma, sütle açılmış nişasta hızlıca dökülür ve karıştırılır, uygun kıvama gelince ocaktan alınır.