Bayat Ekmek Pudingi tarifi
  • Malzemeler

    • 10 dilim ekmek (bayat kek,
    • kruvasan, simit, poğaça da
    • kullanılabilir)
    • 4 adet yumurta
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 paket vanilya
    • 1 çay kaşığı tarçın
    • 3 çorba kaşığı tereyağı (küp
    • şeklinde doğranmış)
    • 2 su bardağı süt
    • 2 su bardağı krema
    • 1 kâse kuru üzüm
    • 2 çorba kaşığı damla
    • çikolata
    • Vanilya sosu için:
    • 2 su bardağı süt
    • 1 yemek kaşığı nişasta
    • 3 yemek kaşığı şeker
    • 1 paket vanilya
  • Yapılışı

    1. Vanilyalı sos: Süt, şeker ve vanilya kaynatılır, kaynayan karışıma, sütle açılmış nişasta hızlıca dökülür ve karıştırılır, uygun kıvama gelince ocaktan alınır.

      • Ekmekler fırın tepsisinde bir süre kızartılır.

      • Kızartılan ekmekler bir kaba alınarak üstlerine tereyağı parçaları koyulur, üzüm ve damla çikolata serpilir.

      • Başka bir kapta, yumurta, şeker, vanilya, süt ve krema karıştırılır.

      • Karışım, ekmeklerin üzerine dökülür. Ekmekler sosa iyice batırılır ve fırında pişirilir.

      • Çıkmasına yakın, bir çorba kaşığı şeker, tarçın ile karıştırılarak tatlının üstüne serpilir, vanilya sosu ile servis edilir.

      İhe