Bayat  ekmekli Kurabek tarifi
  • Malzemeler

    • 1 paket margarin
    • 1 su bardağı çekilmiş bayat ekmek içi
    • ½ çay bardağı ayçiçeği yağı
    • 1 yumurta
    • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
    • 1 paket vanilya
    • 1 paket kabartma tozu
    • Alabildiğince un
  • Yapılışı

    1. Oda sıcaklığında bekletilen margarin ile tüm malzemeler karıştırılır.

      • Üzerine alabildiğince un ilave edilerek yoğrulan hamura arzu edilen şekil verilir
      ve önceden sarısı kullanılan yumurtanın akına bulanır.

      • Sonra üzeri istenilen malzeme (susam, hindistan cevizi, tarçın şeker vb.) ile
      kaplanır.

      • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirilir.

      NOT: Karışıma kakao ve damla çikolata eklenir; üzerine ise fındık, ceviz ve
      kuru meyveler eklenerek farklı onlarca çeşit hazırlamak mümkündür.

      ihe