Fındık Revanisi tarifi
  • Malzemeler

    • 4 adet yumurta
    • 4 kahve fincanı tozşeker
    • 4 kahve fincanı un
    • 4 kahve fincanı irmik
    • 2 su bardağı toz fındık
    • 4 kahve fincanı yoğurt
    • 2 kahve fincanı sıvıyağ
    • 1 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
    • 1 paket kabartma tozu
    • Süslemek için
    • Kıyılmış fındık
    • Şerbet için
    • 3 su bardağı tozşeker
    • 2 su bardağı su
    • Yarım limonun suyu
    • 1 çay kaşığı vanilya
  • Yapılışı

    1. Yumurta ile şekeri 10 dakika çırpın. Un, irmik, fındık, yoğurt, yağ, limonun suyu, kabuğu ve kabartma tozunu ilave edip, tahta kaşıkla karıştırın. Yağlanmış tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin ve soğutun. Şerbet için şeker ve suyu kaynatın. İnmesine yakın limon suyu ve vanilyayı ekleyin. Sıcak şerbeti soğumuş tatlının üzerine gezdirin. Kıyılmış fındıkla süsleyin. 4 saat beklettikten sonra servis yapın.