Nohutlu mantı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Nohutlu mantı
-
Malzemeler
- 250 gram tavuk göğsü
- 1 adet kuru soğan
- 1 fincan dövülmüş ceviz içi
- 2 diş sarımsak
- 5 dilim bayat ekmek
- Kırmızı toz biber ve tuz
-
Yapılışı
-
Un, tuz, sıvı yağ ve rondodan çekilmiş ekmekler ile kulak memesi yumuşaklığında hamur elde
edilir ve hamur dinlendirilir.
• Dinlenen hamurdan küçük bezeler kopartılır.
• Tabak büyüklüğünde açılan hamurlar sacda veya yağsız tavada pişirilir.
• Tavada pişirilecekse çok az tereyağı kullanılır.
• Diğer tarafta kuru soğan küp küp doğranarak hafif pembeleşene kadar zeytinyağında kavrulur.
• Dolmalık fıstık ve haşlanmış nohut eklenerek kavurmaya devam edilir.
• Tuz ilave edilerek 5 dakika kadar tüm malzemeler harmanlanarak kavurmaya devam edilir.
• Hazırlanan mantı hamuru kare kare kesilip servis tabağına yayılır ve üzerine sote edilen nohut konulur. Sarımsaklar ezilip yoğurt ile karıştırılır.
• Hazırlanan sarımsaklı yoğurt ve pul biberli tereyağı ile servis edilir.
ihe
-
Un, tuz, sıvı yağ ve rondodan çekilmiş ekmekler ile kulak memesi yumuşaklığında hamur elde