Nohutlu mantı tarifi
  • Malzemeler

    • 250 gram tavuk göğsü
    • 1 adet kuru soğan
    • 1 fincan dövülmüş ceviz içi
    • 2 diş sarımsak
    • 5 dilim bayat ekmek
    • Kırmızı toz biber ve tuz
  • Yapılışı

    1. Un, tuz, sıvı yağ ve rondodan çekilmiş ekmekler ile kulak memesi yumuşaklığında hamur elde
      edilir ve hamur dinlendirilir.

      • Dinlenen hamurdan küçük bezeler kopartılır.
      • Tabak büyüklüğünde açılan hamurlar sacda veya yağsız tavada pişirilir.

      • Tavada pişirilecekse çok az tereyağı kullanılır.

      • Diğer tarafta kuru soğan küp küp doğranarak hafif pembeleşene kadar zeytinyağında kavrulur.

      • Dolmalık fıstık ve haşlanmış nohut eklenerek kavurmaya devam edilir.

      • Tuz ilave edilerek 5 dakika kadar tüm malzemeler harmanlanarak kavurmaya devam edilir.

      • Hazırlanan mantı hamuru kare kare kesilip servis tabağına yayılır ve üzerine sote edilen nohut konulur. Sarımsaklar ezilip yoğurt ile karıştırılır.

      • Hazırlanan sarımsaklı yoğurt ve pul biberli tereyağı ile servis edilir.

      ihe