Bulgurlu yoğurt çorbası Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Bulgurlu yoğurt çorbası tarifi
  • Malzemeler

    • 1 fincan ince bulgur
    • 3 dilim bayat ekmek
    • 50 gram dövülmüş et
    • 1 adet yumurta
    • 1 orta boy patates
    • 1 su bardağı tuzlu yoğurt
    • (süzme yoğurt da olabilir)
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • Yeterince su
    • Kuru nane, pul biber
    • kimyon ve tuz
  • Yapılışı

    1. İnce bulgur ve bayat ekmek ılık su ile ıslatılıp kimyon, dövülmüş et ve yumurta
      eklenerek köfte harcı elde edilir.

      • Patates haşlanarak püre haline getirilir, maydanoz ve baharatlarla lezzetlendirilir.

      • Hazırlanan köfte harcı yuvarlak şekilde oyularak içine patates harcı eklenip
      kapatılır.

      • Zeytinyağı ile fırında kızartılır.
      • Çorbası için tuzlu yoğurt, su ile ayrıştırılarak (et veya tavuk suyu olabilir)
      kaynatılır.

      • Fırında pişmiş köfteler ilave edilerek kaynatılır.

      • Servis öncesi tereyağı, kuru nane ve pul biber yakılarak servis edilir.