Bulgurlu yoğurt çorbası Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Bulgurlu yoğurt çorbası
-
Malzemeler
- 1 fincan ince bulgur
- 3 dilim bayat ekmek
- 50 gram dövülmüş et
- 1 adet yumurta
- 1 orta boy patates
- 1 su bardağı tuzlu yoğurt
- (süzme yoğurt da olabilir)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yeterince su
- Kuru nane, pul biber
- kimyon ve tuz
-
Yapılışı
-
İnce bulgur ve bayat ekmek ılık su ile ıslatılıp kimyon, dövülmüş et ve yumurta
eklenerek köfte harcı elde edilir.
• Patates haşlanarak püre haline getirilir, maydanoz ve baharatlarla lezzetlendirilir.
• Hazırlanan köfte harcı yuvarlak şekilde oyularak içine patates harcı eklenip
kapatılır.
• Zeytinyağı ile fırında kızartılır.
• Çorbası için tuzlu yoğurt, su ile ayrıştırılarak (et veya tavuk suyu olabilir)
kaynatılır.
• Fırında pişmiş köfteler ilave edilerek kaynatılır.
• Servis öncesi tereyağı, kuru nane ve pul biber yakılarak servis edilir.
-
İnce bulgur ve bayat ekmek ılık su ile ıslatılıp kimyon, dövülmüş et ve yumurta