Havuçlu cevizli kek tarifi
  • Malzemeler

    • 3-4 adet orta boy havuç
    • 1 bardak kadar ceviz
    • 4 adet yumurta
    • 1 paket kabartma tozu
    • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
    • Bir tutam tuz
    • 1 su bardağı şeker
  • Yapılışı

    1. Yumurta ve şekeri blendır veya elinizle çırparak krema kıvamına getirin.

      Sıvı yağı karıştırın.

      Havuçları rendenin iri kısmı ile rendeleyin.

      Cevizlerinizi yakmadan bir tavada 3-4 dakika kavurun.

      Bu şekilde kekinize ayrı bir lezzet katacaktır.

      Kalan unu, kabartma tozu ve bir tutam tuzu çırpında katın.

      Kek kalıbınızı yağlayıp unlayın.Kek kalıbınıza dökün 180 derecede üstü kızarıp kabarana kadar pişirin.