Yayla Tane Pirinç pilavı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Yayla Tane Pirinç pilavı tarifi
  • Malzemeler

    • 1 bardak yayla tane pirinç (Yaklaşık 250 gr.)
    • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
    • 1 yemek kaşığı tereyağ
    • 2 bardaktan bir parmak fazla ılık su
    • Tuz ve şeker
  • Yapılışı

    1. Yayla pirincimizi güzelce yıkayalım.Nişastasının gitmesini sağlayın.

      Süzgüde suyunun gitmesini bekleyin.

      Yapışmaz bir tencerede yağları koyup tereyağı eriyene kadar ısıtın. Süzülen pirincin ilavesiyle ateşte yağla birlikte döndürün.

      Ilıttığınız suyu ,1 tatlı kaşığı tuz ve şekeri katıp kapağını kapatın.

      Önce harlı ateşte dumanı çıkınca kısık ateşte suyu çekene kadar pişirin.

      Sonra kağıt havlu koyup demlemeye bırakın. Tencereyi sararak uzun süre sıcak kalmasını sağlayabilirsiniz.