Mantar sote garnitür tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım kilo taze mantar
    • Zeytinyağ
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Taze mantarlarımızın üstünü nemlendirdiğimiz bulaşık süngerinin yeşil kısmı ile güzelce temizleyin.Bir kere su altında yıkayın.Süzgeç yardımı ile suyunu süzün.



      Orta büyüklükte çelik bir tava içinde göz kararı 3-4 kaşık zeytinyağ koyun.Hafif ısıtıp dilimlediğiniz mantarları ateşe alın.

      Ara ara karıştırın.Tuzunu ayarlayın.Kapağını kapatıp pişirmeye devam edin.Mantarlar küçülüp suyu çıkacaktır.

      Bir müddet sonra kapağını açıp kalan suyu uçurup soteleyin.

      Kızaran mantarlara kırmızı biber ,karabiber gibi baharatlarda ekleyebilirsiniz.