Etli kabak yemeği tarifi
  • Malzemeler

    • 3-4 adet kabak
    • 2 adet kırmızı biber
    • 1 adet soğan
    • 2 adet havuç
    • 2 adet patates
    • Yarım kilo kuşbaşı kuzu eti
    • Zeytinyağ
    • Tereyağ
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Kuzu etini az biraz tereyağı ile yüksek ateşte suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim.

      Bu arada soğanları yemeklik doğrayın.Sebzeleri de arzunuza göre büyüklüklerde doğrayın.

      Kuzu eti suyunu çekip yağını verince önce soğan iile 3-5 dakika kavurun.Sonra biberlerle aynı şekilde devam edin.Patates ,havuçlar ve kabak ile devam edin. Biraz zeytinyağ gezdirin.

      Yeteri kadar tuzunu koyup arzuya göre baharatlandırın.Kapağını kapatıp önce yüksek ateş sonra kısık ateşte pişirin.Eğer kabaklarınız çok su vermediyse biraz sıcak su ilavesi yapın.

      Etler yumuşayınca ateşten alın. Afiyet olsun.