Dubai Çikolatası tarifi
  • Malzemeler

    • 4 yemek kaşığı taze tel kadayıf
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
    • 2 yemek kaşığı fındık ezmesi
    • 1 tatlı kaşığı tahin
    • 3 yemek kaşığı ince dövülmüş Antep fıstığı
    • 200 gram bitter çikolata
    • 100 gram sütlü çikolata
  • Yapılışı

    1. Kadayıfı Hazırlama
      Tereyağını bir tavada eritin. Tel kadayıfları küçük parçalara bölün ve eriyen tereyağına ekleyin. Orta ateşte, kadayıf altın sarısı rengini alana kadar sürekli karıştırarak kavurun. Kavrulan kadayıfı ocaktan alıp soğuması için kenara alın.

      İç Harcı Hazırlama
      Soğuyan kadayıfa tahin, fıstık ezmesi ve ince çekilmiş Antep fıstığını ekleyin. Tüm malzemeleri homojen bir karışım elde edene kadar iyice karıştırın. Bu karışım, çikolatanın içinde hem kıtır hem de kremamsı bir doku sağlayacaktır.

      Çikolatayı Eritme
      Sütlü ve bitter çikolatayı bir cam kaseye koyup benmari usulü eritin. Çikolatanın parlak ve pürüzsüz bir kıvam almasını sağlamak için dikkatlice karıştırın.

      Çikolata ve Kadayıf Karışımını Şekillendirme
      Hazırladığınız iç harçtan küçük parçalar alıp elinizle yuvarlayarak top şekli verin. Yuvarladığınız harçları erimiş çikolatanın içine batırarak tamamen kaplayın. Fazla çikolatayı hafifçe sıyırıp yağlı kağıt serili bir tepsiye dizin.

      Soğutma
      Çikolata toplarını buzdolabında en az 1 saat dinlendirerek sertleşmelerini sağlayın. Sertleşen topları dilerseniz üzerine çekilmiş Antep fıstığı serpiştirerek süsleyin.

      Servis
      Hazırladığınız kadayıflı Dubai çikolatasını kahve eşliğinde veya misafirlerinize ikram ederek sunabilirsiniz. Görünümüyle şık, tadıyla benzersiz bu tatlı herkesi kendine hayran bırakacak.

      Afiyet olsun!