Fırında balık çipura Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Fırında balık çipura
-
Malzemeler
- 2 adet orta boy çipura
- 2 adet patates
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet limon
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 dal taze biberiye
-
Yapılışı
-
Hazırlık aşaması
1-Balıkların temizlenmesi
Balıkların temizlenmiş bir şekilde alınmışsa , bol su ile yıkayın.Kurulayın ardından balığınızın içi ve dışını tuzlayın.
2-Sebzelerin hazırlanması
Patatesleri ince dilimler halinde doğrayın.Soğanı halka halka doğrayın.Sarımsakları soyup ince ince dilimleyin.Limonu da halka şeklinde dilimleyin.
Fırında pişirme
1-Tepsi hazırlığıFırın tepsisine zeytinyağı sürün.Patatesleri tepsiye dizin.Üzerine soğan halkaları ekleyin.
2-Balığın yerleştirilmesi
Balıkların içine limon dilimleri,sarımsak, kekik ve biberiye koyun.
Balıkları patateslerin üzerine yerleştirin.
3-Son dokunuş
Üzerine kalan zeytinyağını gezdirin.
Fırını 200 dereceye ısıtın ve tepsiyi fırına verin.
4-Pişirme süresi
Balıklar ve patatesler yaklaşık 25-30 dakika içinde pişecektir.Balıkların üzeri hafifçe kızarınca çıkarın.
-
Hazırlık aşaması