Fırında balık çipura Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Fırında balık çipura tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet orta boy çipura
    • 2 adet patates
    • 1 adet soğan
    • 2 diş sarımsak
    • 1 adet limon
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 çay kaşığı kekik
    • 1 dal taze biberiye
  • Yapılışı

    1. Hazırlık aşaması

      1-Balıkların temizlenmesi
      Balıkların temizlenmiş bir şekilde alınmışsa , bol su ile yıkayın.Kurulayın ardından balığınızın içi ve dışını tuzlayın.

      2-Sebzelerin hazırlanması
      Patatesleri ince dilimler halinde doğrayın.Soğanı halka halka doğrayın.Sarımsakları soyup ince ince dilimleyin.Limonu da halka şeklinde dilimleyin.

      Fırında pişirme
      1-Tepsi hazırlığıFırın tepsisine zeytinyağı sürün.Patatesleri tepsiye dizin.Üzerine soğan halkaları ekleyin.

      2-Balığın yerleştirilmesi

      Balıkların içine limon dilimleri,sarımsak, kekik ve biberiye koyun.

      Balıkları patateslerin üzerine yerleştirin.

      3-Son dokunuş
      Üzerine kalan zeytinyağını gezdirin.
      Fırını 200 dereceye ısıtın ve tepsiyi fırına verin.

      4-Pişirme süresi
      Balıklar ve patatesler yaklaşık 25-30 dakika içinde pişecektir.Balıkların üzeri hafifçe kızarınca çıkarın.