100 kişilik pilav Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
100 kişilik pilav
-
Malzemeler
- 10 kilo pirinç (Baldo veya Osmancık)
- 1 kilo tereyağ
- 1 litre sıvıyağ
- 10 yemek kaşığı tuz
- 15 litre su (pirince göre değişebilir)
- 3 litre Tavuk veya et suyu (isteğe göre normal suyun bir kısmı yerine kullanılabilir)
-
Yapılışı
-
1-Pirinç yıkama
Pirinçleri geniş bir kapta ılık su ile 3-4 kez yıkayın.Nişastası iyice çıkıp su berraklaşıncaya kadar işlemi tekrarlayın.Ardından pirinçleri 30 dakika kadar ılık suda bekletin ve süzün.
2-Su hazırlığı
Su ve et/tavuk suyunu bir tencerede kaynatın.
Pilavın yapılışı
1-Tereyağını eritin
Büyük bir kazanı ya da geniş bir tencerede tereyağını eiritp sıvıyağı ekleyin.
2-Pirinç kavurma
Süzülen pirinçleri ekleyerek 10-15 dakika boyunca kısık ateşte sürekli karıştırıp kavurun.
Bu işlem pirincin tane tane olması için önemlidir.
3-Suyunu ekleyin
Kavrulan pirince sıcak suyu ekleyin.
Tuzunu ilave edin.
Oran 1 ölçü pirince yaklaşık 1.5 ölçü su.Pirinç türüne göre su miktarını ayarlayın.
4-Pişirme
Pilavı önce yüksek ateşte kaynamaya bırakın.Sonra kısık ateşe alın.
Tencerenin kapağını kapatın ve pilavın suyunu çekene kadar pişirin.
5-Dinlendirme
Ocaktan aldıktan sonra pilavı karıştırmadan , üzerine bir bez koyup kapağını kapatarak 30 dakika dinlendirin.
Servis
Pilavı geniş bir tepsiye alın.Sıcak olarak servis edin.Yanında tavuk ,et,garnitürle servis ederek menüyü zenginleştirin.
-
1-Pirinç yıkama