Glutensiz çikolatalı fındıklı kek Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Glutensiz çikolatalı fındıklı kek
-
Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- isteğe göre hurma püresi ve bal
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı süt
- Badem sütü veya hindistan cevizi sütü
- 2 su bardağı öğütülmüş fındık veya badem unu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- glütensiz olmasına dikkat edin
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
- Dilerseniz 1 avuç bitter çikolata
-
Yapılışı
-
1-Fırını 180 dereceye ısıtın ve kek kalıbını yağlayın.
2-Bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri iyice köpürüne kadar çırpın.
3-Üzerine sıvı yağı ve sütü ekleyip karıştırın.
4-Ayrı bir kapta öğütülmüş fındık, kako, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın.Bu kuru malzemeleri sıvı karışıma ekleyin.
5-Eğer kullanıyorsanız çikolata parçalarını ekleyin.
6-Bir kalıba karışımı dökün ve önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.Kürdan testi ile kontrol edin.Temiz çıkıyorsa pişmiştir.
7-Kek soğuyunca dilimyerek servis yapın.
-
1-Fırını 180 dereceye ısıtın ve kek kalıbını yağlayın.