Glutensiz çikolatalı fındıklı kek Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Glutensiz çikolatalı fındıklı kek tarifi
  • Malzemeler

    • 3 adet yumurta
    • 1 çay bardağı toz şeker
    • isteğe göre hurma püresi ve bal
    • 1 çay bardağı sıvıyağ
    • 1 çay bardağı süt
    • Badem sütü veya hindistan cevizi sütü
    • 2 su bardağı öğütülmüş fındık veya badem unu
    • 2 yemek kaşığı kakao
    • 1 paket kabartma tozu
    • glütensiz olmasına dikkat edin
    • 1 çay kaşığı vanilya özütü
    • Dilerseniz 1 avuç bitter çikolata
  • Yapılışı

    1. 1-Fırını 180 dereceye ısıtın ve kek kalıbını yağlayın.

      2-Bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri iyice köpürüne kadar çırpın.

      3-Üzerine sıvı yağı ve sütü ekleyip karıştırın.

      4-Ayrı bir kapta öğütülmüş fındık, kako, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın.Bu kuru malzemeleri sıvı karışıma ekleyin.

      5-Eğer kullanıyorsanız çikolata parçalarını ekleyin.

      6-Bir kalıba karışımı dökün ve önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.Kürdan testi ile kontrol edin.Temiz çıkıyorsa pişmiştir.

      7-Kek soğuyunca dilimyerek servis yapın.