150 kişilik Yılbaşı Pasta Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

150 kişilik Yılbaşı Pasta tarifi
  • Malzemeler

    • Pandispanya (Kek) Malzemeleri
    • 60 adet yumurta
    • 6 su bardağı toz şeker (1 kg)
    • 6 su bardağı un (yaklaşık 1 kg)
    • 1 paket kabartma tozu (15 g)
    • 1 paket vanilin (15 g)
    • Not: Bu miktar yaklaşık 6 büyük dikdörtgen pandispanya için uygundur. Daha fazla katman istiyorsanız malzemeleri artırabilirsiniz.
    • Krema Malzemeleri (Pastacı Kreması)
    • 12 litre süt
    • 30 yemek kaşığı un (300 g)
    • 30 yemek kaşığı toz şeker (450 g)
    • 15 yumurta sarısı
  • Yapılışı

    1. 1.Pandispanya Hazırlığı:

      Yumurtaları ve şekeri mikserle beyazlaşana kadar çırpın.Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin. Spatula ile nazikçe karıştırın.
      Karışımı yağlı kağıt serilmiş büyük fırın tepsilerine dökün ve önceden ısıtılmış 180°C fırında 20-25 dakika pişirin.

      2.Krema Hazırlığı:

      Tüm krema malzemelerini tencereye alıp sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Soğumaya bırakın.

      3.Pastanın Birleştirilmesi:

      Pandispanyaları kat kat krema sürerek birleştirin. İsterseniz her kata ince dilimlenmiş meyveler koyabilirsiniz.

      Pastanın dışını kremayla kaplayın ve dilediğiniz şekilde süsleyin.

      4.Soğutma:
      Pasta hazırlandıktan sonra buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirin.


      Bu miktarlar genel bir hesaplamadır. Pasta dilimlerinin büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir. Özel detaylar için sorularınızı iletebilirsiniz!