Tam ölçülü Şekerpare Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Tam ölçülü Şekerpare tarifi
  • Malzemeler

    • Hamuru için:
    • 125 g tereyağı (oda sıcaklığında)
    • 1 çay bardağı pudra şekeri
    • 1 çay bardağı irmik
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 yumurta
    • 1 paket vanilin
    • 1 paket kabartma tozu
    • 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
    • Şerbeti için:
    • 3 su bardağı su
    • 2,5 su bardağı toz şeker
    • 1 dilim limon
    • Üzeri için:
    • Bütün fındık veya badem
  • Yapılışı

    1. 1. Şerbeti Hazırlayın:

      Bir tencereye su ve şekeri alın, karıştırarak kaynamaya bırakın.

      Kaynamaya başladıktan sonra limon dilimini ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın.
      Şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın.

      2. Hamuru Hazırlayın

      Oda sıcaklığındaki tereyağını, pudra şekerini ve sıvı yağı bir kaba alın, iyice karıştırın.
      Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
      İrmik, vanilin ve kabartma tozunu ekleyin.
      Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin.

      3. Şekerpareleri Şekillendirin

      Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
      Şekil verdiğiniz hamurları yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
      Üzerlerine birer adet fındık veya badem yerleştirerek hafifçe bastırın.

      4. Pişirin:
      Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri altın sarısı renk alana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

      5. Şerbetleme:
      Fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine soğumuş şerbeti kepçe yardımıyla gezdirin.
      Şekerpareleri şerbeti çekmesi için 2-3 saat dinlendirin.

      Servis:
      Dinlenen şekerpareleri servis tabağına alın, üzerine isteğe göre Hindistan cevizi veya toz Antep fıstığı serpebilirsiniz.

      Afiyet olsun!