Ballı tarçınlı sütlü irmik tatlısı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Ballı tarçınlı sütlü irmik tatlısı
-
Malzemeler
- 1 litre süt
- 8 yemek kaşığı irmik
- 4 yemek kaşığı bal (damak zevkinize göre artırabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Üzeri için: ceviz, fındık, tarçın veya bal gezdirme
-
Yapılışı
-
Tencereye süt ve irmiği alın: Orta ateşte karıştırarak pişirin.
Kaynayana kadar sürekli karıştırmaya devam edin ki topaklanma olmasın.
Tatlandırıcıları ekleyin: Karışım kaynamaya başlayınca içine bal, tarçın ve vanilini ekleyin. İyice karıştırın ve kısık ateşte birkaç dakika daha pişirin.
Kıvam alınca tereyağını ekleyin: Tereyağını ekleyip karıştırın. Bu adım tatlınıza ekstra bir lezzet katacaktır.
Kalıba dökün: Karışımı hafif ıslattığınız bir kalıba veya kaselere eşit şekilde paylaştırın.
Soğumaya bırakın: Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
Servis edin: Üzerini ceviz, tarçın veya bal gezdirerek süsleyin ve tatlınızı afiyetle ikram edin.
-
Tencereye süt ve irmiği alın: Orta ateşte karıştırarak pişirin.