Beyaz Çikolatalı Mus tarifi
  • Malzemeler

    • 100 gram krema
    • 250 gram beyaz çikolata
    • 300 gram çırpılmış krem şanti
    • Çilekli dondurma
    • Kayısı sosu
    • Sos için
    • 150 gram kayısı
    • 50 gram su
    • 25 gram şeker
  • Yapılışı

    1. Kremayı ısıttıktan sonra ocaktan alın. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Ardından kremayla iyice karıştırın.

      Ayrı bir yerde kremşantiyi mikser yardımıyla kabarıncaya dek çırpın. Erittiğiniz karışıma kremşanti ekleyin. Malzemeyi kalıplara dökerek dolapta bir gün bekletin.

      Diğer tarafta kayısı sosu hazırlayın. Bunun için kayısıların çekirdeklerini çıkarın. Bütün sos malzemesini kaynatın. Mikserde 5 dakika çırptıktan sonra sosu çok ince elekten geçirin.

      Arzu ederseniz sonrasında tarçın, anason gibi baharatlarla tatlandırılabilirsiniz. Musu kalıptan çıkarıp, çilekli dondurma ve kayısı sosla servis edin.