Neşeli Barbunya Yemeği Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Neşeli Barbunya Yemeği tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet soğan
    • 2 adet havuç
    • 2 adet patates
    • 2 su bardağı kuru barbunya
    • 2 kaşık salça (arzuya göre domates)
    • Zeytinyağı
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. 2 bardak barbunya yıkanıp akşamdan sıcak suyun içine bırakılır.

      Ertesi gün istenildiği zaman suyu süzülüp bir tencere içinde haşlanır.

      Haşlandıktan sonra kara suyu dökülüp bir yere alınır.Başka bir tencerede doğranmış soğanlar zeytinyağı ile hafif öldürülür.

      Ardından küp küp kesilmiş havuçlar eklenir ve sotelenir.

      Daha sonra minik minik kesilmiş patatesler ve 2 kaşık salça ile göz kararı su ilave edilir.

      5-10 dakika sonrada haşlanmış barbunyalar ve tuz ilavesi ile yemek pişirilir.Pişmesine yakın biraz zeytinyağı da üzerine gezdirilir.Böylece parlak bir görüntüye sahip olur.

      Yemeğimiz piştikten sonra 20-25 dk. dinlendirilir.

      Ardından güzel bir marul salatası ile servise sunulur.