Yumuşak Kurabiye tarifi
  • Malzemeler

    • 2.5 su bardağı pudra şekeri
    • 2 su bardağı yumurta akı
    • 1 yumurta sarısı
    • 3 çay bardağı un
    • Yarım su bardağı mısır nişastası
    • Kestane püresi için
    • 1 su bardağı kestane püresi
    • Yarım çay fincanı kaynatılıp soğutulmuş süt
  • Yapılışı

    1. 2 su bardağı pudra şekeri ile yumurta akını krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. İçine yumurta sarısını ekleyip birkaç dakika karıştırın. Un ve mısır nişastasını ilave edin. Hamur kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin.Bu hamurdan küçük toplar yaparak yağlı kağıt üzerine yerleştirin. Kurabiyeleri pudra şekerine bulayın. 150 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk. pişirin. Kestane püresi ile sütü iyice karıştırın. Püreyi iki kurabiyenin arasına sürdükten sonra servis yapın.