Susamlı Gül Tatlısı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Susamlı Gül Tatlısı
-
Malzemeler
- Hamur için
- 1 su bardağı süt
- 0.5 su bardağı zeytin yağı
- 1 paket tere yağı (eritilmis)
- 1 paket kabartma tozu
- aldığı kadar un
- İçi
- susam
- ceviz
- Şerbeti için
- 0.5 kg şeker
- 0.5 litre su
-
Yapılışı
-
Hamur malzemesini bir birine karıştırın.
-Hamuru 4'e bölün.
-Hamuru merdaneyle veya oklavayla açın.(0.5 cm kalınlığında)
İçinin Hazırlanışı
-Cevizi ve susamı içine yayın.
-Rulo yapıp 1.0 cm kalınlığında kesin.
-Tepsiye dizin.
-180°C üstü pembeleşinceye kadar pişirin.
Şerbetin hazırlanışı
-0.5 kg. şekeri ve suyu kaynatın.( 15 -20 dk.)
Hamur ve şerbet soğuyunca şerbeti üsüne dökün.Afiyet olsun.
Bize bu tarifi Almanyadan yollayan ziyaretçimize teşekkür ederiz.
-
Hamur malzemesini bir birine karıştırın.