Harput köftesi tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg dana kıyma
    • 1/2 demet maydanoz
    • Orta boy soğan
    • Pul biber
    • Tuz
    • 1 Kaşık biber ve domates salçası
    • 1/2 çiğ köftelik bulgur
    • İşkenbesi için
    • 1/2 yarım paket margarin
    • Bir kaşık kara biber ve domates salçası
    • Bir buçuk litre su
  • Yapılışı

    1. Bütün malzemeyi bir derin kabın içerisinde karıştırıp çiğ köftelik bulguru ilave ederek iyice yoğurun.Dağılmayacak bir kıvama gelinceye kadar yoğrulduktan sonra bir küp şeker büyüklüğünde ufak ufak dökün.Avuç ortasında yuvarlayarak tekerlek şekli verin.İşkenbesi için başka tencerede margarini erittikten sonra iki kaşık salçası ilave edip kavurun.Sonra bir buçuk litre suyu ilave edin.Su kaynayınca yaptığımız köfteleri ilave edip pişirmeye bırakın.15-20 dk. piştikten sonra servis yapın.

      Bize bu tarifi yollayan ziyaretçimize teşekkür ederiz.