Ekşili Çorba Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Ekşili Çorba
-
Malzemeler
- 1 litre su
- 1 su bardağı mercimek
- Yarım su bardağı dövme
- Yarım su bardağı nohut
- 2 adet patlıcan
- Yarım çorba kaşığı biber salçası
- 3 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı sumak ekşi şurubu
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- Bir tutam nane
-
Yapılışı
-
Mercimek, dövme ve nohut 1 litre su ile pişirilir, pişen malzemelerin üzerine küp şeklinde doğranmış patlıcanlar ilave edilir, patlıcanda piştikten sonra 1 çorba kaşığı sumak ekşisi şurubu konur, diğer tarafta tavada yağ kızdırılır ve içerisine dövülmüş sarımsak, biber salçası ve nane eklenir, sıcak sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Not:Dövme (K. maraş yöresinde kullanılan buğdayın başka bir şekilde işlenmiş hali, bazı yörelerde ismi yarma olarak geçer.)
Bize bu tarifi Osmaniyeden yollayan Ayşe hanıma teşekkür ederiz.
-
Mercimek, dövme ve nohut 1 litre su ile pişirilir, pişen malzemelerin üzerine küp şeklinde doğranmış patlıcanlar ilave edilir, patlıcanda piştikten sonra 1 çorba kaşığı sumak ekşisi şurubu konur, diğer tarafta tavada yağ kızdırılır ve içerisine dövülmüş sarımsak, biber salçası ve nane eklenir, sıcak sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.