Ekşili Çorba tarifi
  • Malzemeler

    • 1 litre su
    • 1 su bardağı mercimek
    • Yarım su bardağı dövme
    • Yarım su bardağı nohut
    • 2 adet patlıcan
    • Yarım çorba kaşığı biber salçası
    • 3 diş sarımsak
    • 1 çorba kaşığı sumak ekşi şurubu
    • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
    • Bir tutam nane
  • Yapılışı

    1. Mercimek, dövme ve nohut 1 litre su ile pişirilir, pişen malzemelerin üzerine küp şeklinde doğranmış patlıcanlar ilave edilir, patlıcanda piştikten sonra 1 çorba kaşığı sumak ekşisi şurubu konur, diğer tarafta tavada yağ kızdırılır ve içerisine dövülmüş sarımsak, biber salçası ve nane eklenir, sıcak sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
      Not:Dövme (K. maraş yöresinde kullanılan buğdayın başka bir şekilde işlenmiş hali, bazı yörelerde ismi yarma olarak geçer.)

      Bize bu tarifi Osmaniyeden yollayan Ayşe hanıma teşekkür ederiz.