Omaç Köftesi tarifi
  • Malzemeler

    • yarım demet maydanoz
    • 1 adet sivribiber
    • 1 adet kurusoğan
    • 1 su bardağı rendelenmiş peynir
    • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
    • 2 adet evde yapılmış kuru yufka
  • Yapılışı

    1. Saç üçerinde pişirilmiş 2 adet yufka bir
      tepsinin içerisine çok küçük olmamak ?şartıyla kırılır, üzerine yarım bardak su serpilir ve 5 dakika bekletilir, bu yufkanın üzerine rendelenmiş peynir,
      doğranmış kurusoğan, ince kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış yeşil biber, ve birazda zeytinyağı dökülerek hafif bir el hareketiyle yoğrulur ve tabağa
      küçük sıkmalar yapılarak dizilir.
      Bize bu tarifi Osmaniyeden yollayan Ayşe hanıma teşekkür ederiz.