İzmir Köfte tarifi
  • Malzemeler

    • 500 gram orta yağlı koyun kıyması
    • 3 adet domates ( 4 çorba kaşığı tuzsuz domates salçası da olur)
    • 4 adet patates
    • Sıvı yağ
    • 3 dilim ekmek içi
    • 1 adet soğan
    • 1/2 demet maydanoz
    • Karabiber
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. 2 defa çekilmiş kıymanın içine rendelenmiş soğanı, ıslatılıp sıkılmış ekmek içini, tuz, karabiber ve maydanozu koyun.

      Bunları iyice yoğurduktan sonra ıslak avuçlarla oval şekil vererek 1 parmak kalınlığına getirin.

      Patatesleri soyup köfte büyüklüğünde yuvarlak dilimler kesin.Bir tavada patatesleri kızartıp bir tepsiye dizin.

      Daha sonra aynı yerde köfteleri kızartıp patateslerin üzerine koyun.

      Tavada kalan yağa, kabukları soyulmuş, zar şeklinde doğranmış domatesleri veya sulandırılmış domates salçasını koyup 2 dakika kavurun ve 1/2 bardak su ilave edip kaynatın.

      Bu kaynatılan suyu tepsideki köftelerin üzerine dökün. Kapağı kapatın ve 15 dakika pişirin.

      Servis tabağına köfteleri patateslerin üzerinde olarak çıkartıp servis yapın.