Patlıcanlı Köfte tarifi
  • Malzemeler

    • 1.5 kg kemer patlıcanı
    • Yarım litre sıvıyağ
    • 2 çorba kaşığı domates püresi
    • 4 su bardağı et suyu veya su
    • 250 gram domates
    • 1 demet maydanoz
    • Tuz ve karabiber
    • Köfte için
    • Yarım kg kıyma
    • 1 demet maydanoz
    • 1 kahve fincanı sıvı yağ
    • 200 gram kaşar peyniri
    • 250 gram soğan
    • 1 çay bardağı su
    • Tuz ve karabiber
  • Yapılışı

    1. Patlıcanları alacalı soyup saplarını keselim. Boyuna olacak şekilde bıçak sırtı kalınlığında parçalara ayıralım.

      Bir kabın içine su ve tuz koyup patlıcanları 15 dakika bekletelim. Daha sonra bol suda yıkayıp bir süzgece çıkarıp kurulayalım.

      Ayçiçek yağında patlıcanları altın sarısı oluncaya kadar kızartalım.

      Köfte içinse, tüm malzemeleri bir kabın içine koyalım ve yoğuralım. Köfte hamurundan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, silindir formunda şekil verelim.

      Önceden ısıtılmış 170 derecede fırında 10 dakika pişirelim. Köfteleri kızarttığımız patlıcanlara saralım. Her bir köftenin üzerine kürdan saplayalım.

      Domates püresini tavaya koyup kaynatalım. Tuz, karabiber ve et suyunu ilave edip, bir miktar küp domatesi ve ince kıyılmış maydanozu da bu tavaya ekleyelim. Bu sosu patlıcanlı köftenin üzerine gezdirip, servis yapalım.