Profiterol tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım paket margarin
    • 1 su bardağı su
    • 1 çimke tuz
    • 1 kesme şeker
    • 4 yumurta
    • 1 su bardağı un
    • Sosu için
    • 100 gram margarin
    • 2.5 kahve fincanı un
    • 3 kahve fincanı şeker
    • 1 kg süt
    • 1 yemek kaşığı kakao
    • 1 yemek kaşığı vanilya
  • Yapılışı

    1. Yarım paket margarin tencerede eritilir. Eriyince içine 1 bardak su konur. Su kaynayınca tuz ve şeker ilave edilir. Tencere ocakta iken unda konulur. Hızlı hızlı karıştırılarak 5 dakika helva gibi kavrularak pişirilir. Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Soğuyunca 4 yumurta teker teker kırılıp, (her biri 3-4 dakika ezilerek) hamura yedirilir. Bir tatlı kaşığı her seferinde suya batırılarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp, çok az sıvı yağ ile yağlanmış tepsiye 2 cm. ara ile dizilir. Önceden ısıtılmış 175 derece turbo fırınnda, orta rafta üstü hafif pembeleþinceye kadar hiç açmadan pişirilir. Fırının kapağı hiç açılmadan soğuması beklenir.

      Kremanın yapılışı
      Margarin eritilir. içine un konur. 3 dakika kavrulur. Ocaktan alınıp, içine şeker ilave edilir ve karıştırılır. Sonra süt eklenir. Sürekli karıştırılarak pişirilir. Soğuyunca 1 paket vanilya eklenip 10-15 dakika çırpılır.

      Profiterolün yapılışı
      Daha önce pişen hamurların içi üste doğru hafifçe kesilir. Krema kaşıkla içine doldurulur. Kalan kremanın içine yarım çay bardağı su ile 1 yemek kaşığı kakao konur ve ocakta pişirilir. Pişirilirken içine 1 paket çikolata atılır. Daha sonra profiterolün üstüne sıcak olarak dökülür. Üzerine hindistan cevizi serpilip, servise hazırlanır.

      Bize bu tarifi İstanbuldan yollayan Nil hanıma teşekkür ederiz.