Patates Mücveri tarifi
  • Malzemeler

    • 4 adet orba boy patates
    • 1'er adet soğan, havuç, kabak
    • 1 adet kırmızı biber
    • 2 adet dolmalık biber
    • Yarım demet maydanoz
    • 1 çay kaşığı kuru fesleğen
    • Yarım su bardağı galeta unu
    • 1 adet yumurta
    • 1 avuç beyaz peynir
    • 6 çorba kaşığı süt
    • 1 çay kaşığı kekik
    • Yarım çay kaşığı kimyon
    • Tuz ve karabiber
    • Yarım çay bardağı sıvı yağ
    • Süslemek için
    • 1'er adet dolmalık yeşil, kırmızı biber, kabak
    • Birkaç dal fesleğen ve maydanoz
  • Yapılışı

    1. Patatesleri haşlayıp derin bir kaba alalım ve ezelim. Soğan, kırmızı biber, havuç, dolmalık biber, kabak, maydanoz ve fesleğeni birlikte blendırda ezip patatesleri de ekleyelim.

      Galeta unu, yumurta, peynir, süt ve baharatları harca ilave edip yoğuralım. Harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp bir parmak kalınlığında yuvarlak ve yassı köfteler yapalım.

      Üstlerine fırça ile sıvı yağ sürüp fırının ızgara bölümünde arkalı önlü pişirelim.

      Süsleme malzemelerinden kabakları halka halka doğrayalım. Biberleri ikiye bölelim.

      Hepsini birlikte 10 dakika ağır ateşte haşlayalım.

      Arzuya göre biçimlendirip köfteleri süsledikten sonra servis yapalım.