Portakallı Rokoko tarifi
  • Malzemeler

    • 2 su bardağı portakal suyu
    • 1/2 paket bebe bisküvi
    • 1 portakal kabuğu rendesi
    • 5 çorba kaşığı tozşeker
    • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
    • 1 adet muz
    • 1 adet portakal
    • Bisküvileri ıslatmak için
    • 1 çay bardağı portakal suyu
    • 1 tatlı kaşığı nescafe
    • 1 çorba kaşığı tozşeker
  • Yapılışı

    1. Portakal suyuna, mısır nişastasını, şekeri ve portakal kabuğu rendesini ilave ederek karıştıralım. Koyulaşana dek sürekli karıştırmaya devam ederek, pişirelim. Bebe bisküvilerini ıslatmak için 1 çay bardağı portakal suyuna, nescafe ve 1 çorba kaşığı şekeri ekleyip karıştıralım. Pişen portakal peltesini ateşten alalım. Küçük ve derin bir kalıba streç film serip peltenin yarısını kalıba boşaltalım. Bisküvileri portakallı soğuk nescafeye batırıp çıkararak peltenin üzerine dizelim. Muz dilimlerini yerleştirelim. Kalan pelteyi bisküvilerin üzerine boşaltalım. Tekrar bir ya da iki sıra oluşturacak şekilde ıslatılmış bisküvileri kalıba yerleştirelim. Buzdolabında 4-5 saat bekletelim. Kalıptan ters çevirip çıkaralım. Meyve dilimleri ile süsleyelim. Buzdolabında birkaç saat bekletip servis yapalım.