Mantarlı Bonfile tarifi
  • Malzemeler

    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 yemek kaşığı biber salçası
    • 100 gram margarin
    • 2 tane domates
    • 200 gram bonfile kuşbaşı
    • 200 gram mantar
    • 4 tane sivribiber
    • 2 orta boy soğan
    • 1.5 litre su
    • 1 tatlı kaşığı un
    • Kırmızıbiber
    • Karabiber
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Soğanları ince kıyın, margarinle pembeleşinceye kadar kavurun, kuşbaşı etleri ilave ederek 15 dakika daha kavurun.

      Ardından mantarlarla birlikte 10 dakika daha pişirin.Domates ve biber salçalarını ekleyip karıştırdıktan sonra unu ilave edin. Doğramış olduğunuz domates, sivribiber, tuz, karabiber ve kırmızıbiberleri ekleyin.

      Domates ve biber hafif eridikten sonra 2 su bardağı su ekleyip 1 saat hafif ateşte kaynatın, sıcak servis yapın.