Yoğurtlu Gül Böreği tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet yufka
    • 250 gram kıyma
    • 1 adet soğan
    • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
    • 1 çorba kaşığı salça
    • 1 çay kaşığı pul biber
    • Tuz ve karabiber
    • 2 su bardağı yoğurt
  • Yapılışı

    1. İlk önce 2 çorba kaşığı sıvıyağda, küçük küçük doğranmış soğanı kavurup, 250 gr. kıymayı ekleyip kavurmaya devam edelim.

      Üzerine salçayı ekleyip kıymanın rengi dönünce, tuzunu, karabiberini ayarlayıp ocaktan alalım.

      2 adet yufkanın her birinden 8 adet üçgen oluşturacak biçimde keselim. Üzerine kıymalı malzemeden koyalım. Sigara böreği gibi sarıp, sonra içe doğru kıvıralım. Açılmaması için su veya kürdan kullanabilirsiniz.

      Fırın tepsisine dizip, 180 dereceli fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Börekleri servis tabağına alalım.

      Üzeri için, 1 tatlı kaşığı tereyağını eritip, 1 çay kaşığı pul biberi yağda yakalım. Böreklerin üzerine 2 su bardağı yoğurt gezdirip, yağı ekleyip servis yapalım.