Tavuklu Sebzeli Rulo tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım kg haşlanmış tavuk
    • 2 su bardağı bezelye-havuç
    • 1 çay kaşığı tuz-karabiber
    • 3 adet yufka
    • 1 su bardağı süt
    • 1 adet yumurta
    • 1 çay bardağı sıvıyağ
    • Üzeri için
    • 1 yumurtanın sarısı
    • 1 çorba kaşığı haşhaş tohumu
  • Yapılışı

    1. Süt, yumurta ve sıvıyağını çırpalım. Düz bir zemine yufkalardan birini serelim. Yufkayı hazırladığımız karışım ile ıslatalım. İkinci ve üçüncü yufkalara da aynı işlemi uygulayıp üst üste yerleştirelim. Diğer tarafta haşlanmış tavuk etini didikleyelim. Haşlanmış bezelye, havuç, tuz ve karariberi ekleyip karıştıralım. İç harcı yufkaların üzerine yayalım. Yufkaların kenarlarını içe doğru kapatıp rulo şeklinde saralım. Uzun ruloyu ortadan ikiye bölelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpelim. Ruloları derin dondurucuda 1 gece bekletirsek böreklerimiz dağılmaz. Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirelim. Dilimleyerek servis yapalım.