Elbasan Tava tarifi
  • Malzemeler

    • 400 gram yağsız kuzu eti
    • 2 adet soğan
    • 6 kaşık margarin
    • 3 adet defne yaprağı
    • 1 çorba kaşığı tane karabiber
    • 4 tatlı kaşığı kaşar peyniri
    • Beşamel sos için
    • 1 çorba kaşığı tereyağı
    • 1 kahve fincanı un
    • 1 çay bardağı süt
    • Tuz, karabiber
  • Yapılışı

    1. Öncelikle soğanlarımızı yemeklik doğrar gibi doğrayıp, margarinle pembeleşinceye kadar karıştırarak kavuralım.

      Üzerine yağsız kuzu etini ekleyip, kavurmaya devam edelim. Tane karabiber ve defne yaprağını ekleyelim. Üzerini kapatacak kadar su ilave edip, tuzunu da ekleyerek, bu şekilde kaynamaya bırakalım.

      Beşamel sos için, ayrı bir tencerede unu tereyağı ile kavurup, süt tuz ve karabiber ekleyelim. Tencereyi ocaktan alıp, sosu bir süre dinlenmeye bırakalım. Ardından, pişmiş kuzu etlerini de bir güveç kaba alalım.

      Üzerine beşamel sosu gezdirelim. Rendelenmiş kaşar peyniri serpip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerini iyice kızartalım. Sıcak olarak servis yapalım.