Çikolatalı  Tart tarifi
  • Malzemeler

    • Tart hamuru için
    • 1 adet yumurta
    • 3 su bardağı un
    • Yarım su bardağı pudraşekeri
    • 3 çorba kaşığı margarin
    • İçi için
    • 8 adet kuru kayısı
    • 2 çorba kaşığı kuru üzüm
    • 1 adet elma
    • 1 adet muz
    • 2 çoba kaşığı damla çikolata
    • Üzeri için
    • 1 paket 80 gram bitter çikolata
    • 1 su bardağı krema
    • 1 çay kaşığı tereyağı
  • Yapılışı

    1. Tüm malzemeyi karıştırıp tart hamurunu hazırlayalım ve kenara alalım. Tart kalıplarını yağlayalım. Hamurdan bir parça kopartıp elimizle bastırarak kalıpların kenarlarını da kaplayacak şekilde hamuru yerleştirelim. Çatalla hamura delikler açalım. Kalıplarımızın büyüklüğü ve sayısı kadar yağlı kağıt keselim. Kestiğimiz kağıtları kalıplardaki hamurun üzerine koyalım. Kağıtların üzerine birer avuç nohut dökelim (kabarmaması için) Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 15-20 dakika pişirelim. Diğer taraftan kuru kayısıları ve üzümleri sıcak suda 1 saat bekletelim. Elmayı ve muzu soyalım. Kuru kayısı, üzüm, elma, muz ve çikolata parçalarını birlikte blenderden geçirelim. Pişen tartlardaki kağıt ve nohutları çıkarıp servis tabağına alalı. Hazırladığımız harcı içlerine bölüştürelim. Bitter çikolata, tereyağı ve kremayı bir kaba alıp çok kısık ateşte eritelim. Tartların üzerine dökerek servis yapalım.