Sarımsaklı kebap tarifi
  • Malzemeler

    • 500 gram kuşbaşı dana eti
    • 2 adet soğan
    • 6-8 diş sarımsak
    • 50 gram tereyağı
    • Yarım su bardağı yoğurt
    • Yarım çay bardağı badem
    • Yarım su bardağı krema
    • Yarım tatlı kaşığı safran
    • Tuz, pul biber
  • Yapılışı

    1. 1 adet soğanı ve 2 diş sarımsağı küp küp doğrayalım. Yoğurda ekleyip çırpma teliyle iyice çırpalım.

      Kuşbaşı etleri bir kaba alıp yoğurtlu karışımı ile iyice karıştıralım. Eti buzdolabında 2 saat dinlendirelim.

      Diğer tarafta tereyağını bir tencereye alalım. Kalan soğan ve sarımsağı incecik kıyıp yağda pembeleşene kadar soteleyelim.

      Etleri üzerindeki sosla birlikte tencereye alalım. Üzerine tuz, pul biber, yarım su bardağı sıcak su safran ekleyip yarım saat orta hararette pişirelim.

      Üzerine çırpılmış krema ve badem ekleyelim. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika daha pişirip, servis yapalım.