Sebzeli lazanya tarifi
  • Malzemeler

    • 300 gram lazanya
    • 2 adet patlıcan
    • 2 adet kabak
    • 1 adet sarı biber
    • 200 gram dil peyniri
    • 30 gram kaşar peyniri
    • Margarin
    • Beşamel sos için
    • 2 çorba kaşığı un
    • 2 çorba kaşığı tereyağı
    • 1.5 su bardağı süt
    • Tuz, karabiber
  • Yapılışı

    1. Kabak ve patlıcanları soyup, ince dilimleyelim.

      Yağsız tavada iki tarafını da kızartıp, tuzunu serpelim.Biberi alüminyum kağıda sarıp fırında pişirelim. Ilındıktan sonra halka şeklinde doğrayalım.

      Lazanyayı tuzlu kaynar suda haşlayalım. Beşamel sos için, unu margarinde kavuralım. Sarardıktan sonra sürekli karıştırarak sütü katalım ve topaklanmamasına dikkat ederek pişirelim. Ocaktan alıp, kaşar peynirinin yarısını ekleyelim.

      Yağlanmış tepsiye bir kat lazanya yerleştirip üzerine sırasıyla patlıcan, kabak ve biberi koyup, biraz beşamel sos ve rendelenmiş dil peyniri serpelim. Aynı işlemi tüm malzeme bitinceye kadar tekrarlayalamı. En üste beşamel sosu yayıp, rendelenmiş kaşar peynirini serpelim.

      Lazanyanın üzerine birkaç parça fındık büyüklüğünde margarin koyup, 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim.