Yumurta ve marul salatası Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Yumurta ve marul salatası tarifi
  • Malzemeler

    • 5 büyük marul
    • 3 katı yumurta
    • 25 gram margarin
    • 25 gram rokfor veya beyaz peynir
  • Yapılışı

    1. Marulların sert kısımlarını kesip ayıralım. Yıkayıp kurulayalım ve bir kenara koyalım. İç hazırlığı için haşlanmış yumurtaları doğrayıp bir kaseye koyalım, yumuşatılmış margarini ve peyniri içine ekleyelim. Bir çatalla ezerek yumuşak bir ezme haline getirelim. Eğer çok sertse karışıma biraz daha margarin ekleyelim. 1 marul yaprağını tezgahın üstüne serelim ve ortasına kaşıkla 1 yemek kaşığı yumurta karışımından koyalım. Karışımı kenarlara yayalım. Yaprağın kesilmiş kenarlarından başlayarak sıkıca saralım. Sarmaları şeffaf filmle tekrar sıkıca saralım. Geri kalan marulları da aynı şekilde sarıp geceden buzdolabında tutalım. Sarmaları şeffaf filmden çıkartıp bıçakla 2,5 cm. olmak üzere her parçayı küçük küçük keselim ve servis yapalım.