Patates Püreli Et tarifi
  • Malzemeler

    • 100 gram dana kıyma
    • 1 çorba kaşığı köfte baharı
    • 2 dilim dana jambon
    • 2 adet kornişon turşu
    • 2 dilim kaşar peyniri
    • 3 adet patates
    • 1 çorba kaşığı tereyağı
    • 1 su bardağı süt
    • Tuz, karabiber
    • 1 adet domates
    • 1 adet sivri biber
  • Yapılışı

    1. Kıymayı köfte baharatı ile iyice yoğuralım. İki eşit parçaya ayırıp üçgen şekli verelim. Üçgenlerin üzerine jambon, kaşar peyniri ve turşuyu yerleştirip saralım.

      Yapışmaz yüzeyli tavada 1 çorba kaşığı tereyağı eritip etleri kızartalım. Patatesleri haşlayıp ezelim.

      Bir tencerede kalan yağı eritelim. Patatesi ve sütü tencereye alıp karıştıralım. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp püreyi ocaktan alalım. Püreyi servis tabağına yayalım. Üzerine kızarttığımız etleri yerleştirelim. Biber ve domates dilimleri ile servis yapalım.