Kayısılı pilav tarifi
  • Malzemeler

    • 2 su bardağı pirinç
    • 2 çorba kaşığı tereyağı
    • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 1 tatlı kaşığı tuz, sıcak su
    • 7-8 adet taze kayısı
    • 2 adet közlenmiş kırmızı biber
    • Yarım limonun suyu
  • Yapılışı

    1. Pirinci iyice yıkayıp süzelim. 2 çorba kaşığı tereyağını bir tencereye koyup eritelim ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyelim.

      Pirinci de tencereye ekleyip, tuz ilave ederek 3-4 dakika kavuralım.Pirincin üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ve limon suyu (limon suyu pirincin bembeyaz kalmasını sağlar) koyarak 10 dakika orta ateşte 10 dakika kısık ateşte pişirelim.

      Kayısıları küçük küçük doğrayalım ve pilavın altını kapattıktan sonra tencereye ekleyip demlenmeye bırakalım.

      Kırmızı biberleri minik küpler halinde doğrayalım. Pilavı servis tabağına aldıktan sonra biberleri de pilava ilave edelim.

      Üzerini fesleğen ve dereotu yaprakları ile süsleyerek servis yapalım.