Ramazan Pilavı tarifi
  • Malzemeler

    • 2 su bardağı pirinç
    • 2 yemek kaşığı dolma fıstık
    • 2 yemek kaşığı İzmir üzümü
    • 7-8 adet kuru kayısı
    • 2 adet havuç
    • ½ kg kuşbaşı hindi eti
    • 1 çay bardağı nohut
    • 4 yemek kaşığı tereyağ
    • 1 adet soğan
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 2 yemek kaşığı tuzot.
  • Yapılışı

    1. Pirinçleri kaynar tuzlu suda yarım saat bekletip yıkayıp süzün. Soğanı ince kıyın. Hindi etini 2 su bardağı suda haşlayın. Havucu kazıyıp kibrit çöpü şeklinde kıyın. Nohutu akşamdan ıslatıp haşlayıp süzün.

      Kayısıları 4 parçaya bölün. Tereyağının yarısını tencereye alıp eritin. Soğan ve fıstıkları kavurup havuçları ekleyin. Biraz kavrulunca üzerine haşlanmış nohutları, üzüm ve kayısıları ekleyin.

      Etleri ilave edin. Karabiber ve tuzotla tatlandırın. Pirinci üzerine yayın. Üzerine 3,5 su bardağı hindi suyunu ekleyip hiç karıştırmadan pişirin. Üzerine kızdırılmış tereyağı dökün. Tabağa ters çevirip