Peynirli Ekmek Böreği tarifi
  • Malzemeler

    • 300 gram dil peyniri
    • 1.5 su bardağı süt kreması
    • 3 yumurta
    • 1 tatlı kaşığı tereyağı
    • 10 dilim tost ekmeği
    • 4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
    • Tuz, karabiber
  • Yapılışı

    1. Fırını 170 dereceye ayarlayalım. Dil peynirini ince ince dilimleyin. Ekmeklerin kabuk kısımlarını keskin bir bıçakla keserek ayıralım.

      Isıya dayanıklı cam fırın kalıbını oda ısısında yumuşatılmış tereyağının yarısı ile yağlayın.
      Yumurta, krema, tuz ve karabiberi çukur bir kasede düzgün bir karışım olana dek mikserle çırpalım.

      Kalıba ekmeklerin yarısını dizelim. Üzerine peynirin yarısını yerleştirelim. Hazırladığımız kremalı karışımın yarısını gezdirip 2 kaşık kaşar peynirli rendesi serpelim.

      İkinci sırayı da aynı şekilde tamamladıktan sonra kalan yağı minik parçalar halinde doğrayıp tepsinin üzerine yayalım.

      Kalıbı fırına verip yaklaşık 20 dakika pişirelim. Eğer üzeri çabuk kızarır ise kalıbı fırından alıp üzerini alüminyum kağıtla kapatıp, tekrar fırına verelim. Sıcak olarak servis yapalım.