Elmalı Milföy tarifi
  • Malzemeler

    • 4 kare milföy hamuru
    • 4 golden elma
    • 1 su bardağı tozşeker
    • Yarım limon suyu
    • 3-4 diş karanfil
    • 1 yumurta sarısı
  • Yapılışı

    1. Milföy hamurlarını şekilli yuvarlak kesme kalıbıyla veya bardak ağzıyla keselim. Tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında hamurlar kabarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirelim. Elmalardan ikisini soyup rendeleyelim. Tozşeker, yarım limon suyu ve karanfil ilave ederek marmelat kıvamına gelinceye kadar pişirelim. Soğumaya bırakalım. Kalan elmaları soyup ince ince dilimleyelim ve kararmamaları için üzerlerine limon suyu sürelim. Pişirdiğimiz milföyleri fırından alıp herbirinin üzerine hazırladığımız marmelattan sürelim. Orta kısımlarına elma dilimlerini paylaştıralım. Kenarlarına çırpılmış yumurta sarısı sürüp fırının ızgara kısmında açarak üzerleri kızarıncaya kadar 5-10 dakika pişirelim. Ilınınca servis tabağına alıp servis yapalım.