Mantar Sufle tarifi
  • Malzemeler

    • 200 gram taze mantar
    • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
    • 1-2 diş sarımsak
    • 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
    • 1 su bardağı süt kreması
    • 1 su bardağı süt
    • 2 yumurta
    • 4 yumurta sarısı
    • 1 çorba kaşığı hindistancevizi rendesi
    • 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
    • 1 çorba kaşığı margarin
    • Tuz, karabiber
  • Yapılışı

    1. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtalım. Mantarları temizleyip ince ince dilimleyin. Sıvı yağını tavada kızdırıp, sarımsak ve maydanozun yarısını ilave edip kavuralım.

      Mantarları ekleyip, suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim. Tuz ve karabiber serpip mantarların üçte birini robota alalım.

      Süt kremasını ekleyip püre haline getirelim. Bir kaseye alıp süt, 2 yumurta, yumurta sarıları, kaşar peyniri, bir tutam tuz ve hindistan cevizini ilave edelim.

      Pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırıp ayırdığımız mantarlarla kalan maydanozu ekleyip iyice karıştıralım.

      Kalıbı 1 kaşık margarinle yağlayıp karışımı dökelim. Üzerini kağıtla kapatarak buharın çıkması için küçük bir delik açalım. Önceden ısıtılmış fırına verip 40-50 dakika pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım.