Kıymalı Lazanya tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet soğan
    • 2-3 diş sarımsak
    • 350 gram yağsız kıyma (iki kere çekilmiş)
    • 1 adet et suyu tableti
    • 1.5 bardak kaynar su
    • 1 tatlı kaşığı kekik
    • 1 tatlı kaşığı salça
    • 400 gram kare olarak kesilmiş domates
    • 400 gram küp küp kesilmiş konserve domates
    • 3 çorba kaşığı mısır unu
    • 120 gram lazanya
    • 450 gram yağsız süt
    • 100 gram az yağlı kaşar
    • 20 gram kaşar peyniri
    • Tuz
    • Karabiber
    • Maydanoz
  • Yapılışı

    1. Soğanı ince doğrayıp, sarımsakları iyice dövün. Kıymayı bir tencerede koyulaşana kadar kavurun. Eğer yağı fazlaysa süzün veya havlu kağıtla fazlasını alın. Soğan ve sarımsakları ekleyerek 3-4 dakika pişirin. Diğer yandan et suyu tableti ve suyu karıştırın.


      Kıymaya kekik, domates salçası, domatesleri ilave edin. Kapağını kapatarak 15 dakika kendi halinde pişmeye bırakın. 1 çorba kaşığı mısır ununu biraz soğuk suyla karıştırıp tencereye dökün. 2-3 dakika daha pişirin. Fırın kabına haşladığınız lazanyalardan, tepsiyi kaplayacak şekilde dizin.

      Kıymalı sosun bir kısmını dökün. Tekrar bir sıra lazanya daha dizin ve kalan sosun hepsini dökün. En üstü son lazanya sırasıyla dizin.Kalan iki çorba kaşığı mısır ununu biraz soğuk sütle karıştırın.

      Pürüzsüzleşene kadar ezin. Kalan sütü küçük bir tencereye alın. Isıttıktan sonra mısır unu karışımına katın. Ve sürekli karıştırın. Sütü tekrar tencereye alın. Kaynamaya başlayana dek devamlı karıştırın. 2 dakika pişirin. İçine rendelenmiş peynirleri karıştırın.

      Tuz ve karabiber ekleyin. Tekrar karıştırıp ocaktan indirin. Sosu lazanyanın üstüne döküp orta derece ateşte 25-30 dakika pişirin. Üzeri pişip, hafif sararınca fırından çıkarın. Üzerini taze kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.