Tavuk Köftesi tarifi
  • Malzemeler

    • 2 tavuk göğüs eti
    • Yarım su bardağı su
    • 3 dilim bayat ekmek içi
    • 1 soğan
    • 2-3 dal maydanoz
    • 2 yumurta
    • Galeta unu
    • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
    • Tuz ve karabiber
  • Yapılışı

    1. Tavuk göğüs etlerini yarım bardak su ile kısık ateşte yaklaşık 25 dakika pişirelim. İnce ince kıyalım ya da mutfak robotundan geçirelim.

      Bayat ekmekleri ıslatalım ve suyunu sıkalım. Soğan ve maydanozu yıkayıp ince ince doğrayalım. Tavuk kıymasına ekmek, 1 yumurta, soğan, maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip iyice yoğuralım.

      Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp ince uzun köfteler yapalım.

      Kalan 1 yumurtayı iyice çırpalım. Galeta ununu geniş bir tabağa yayalım. Sıvı yağı tavada kızdıralım.

      Hazırladığımız köfteleri önce galeta ununa, sonra çırpılmış yumurtaya, ardından tekrar galeta ununa bulayıp sıvı yağda çevirerek kızartalım. Sıcak olarak servis yapalım.