Kabak Soslu Makarna tarifi
  • Malzemeler

    • 1 paket istediğiniz çeşit makarna
    • 3 adet kabak
    • 2 orta boy kuru soğan
    • 3 adet orta boy domates
    • 125 gram beyaz peynir
    • 1/2 cay bardağı zeytinyağı
    • 1 etsu tableti
    • 1 tatlı kaşığı kekik tuz karabiber
  • Yapılışı

    1. Öncelikle makarnayı tuzlu ve 1 kaşık yağ konmuş bol suda haşlayıp süzün. Soğuk sudan geçirip bekletin. Makarnaların pişirilmesi sırasında soğanları yemeklik doğrayın. Zeytinyağında soğanları kavurun. Ardından rendelediğiniz ya da kücük doğradığınız kabakları katıp kabaklar yumusayana dek kavurmaya devam edin. Bir etsu tabletini de katıp ezerek kavrulmuş kabaklara karıştırıp, hemen ardından kabuklarını soyup küçük doğradığınız domatesleri ekleyin. Tuz karabiber ve kekiğini katıp domatesler eriyene kadar ara sıra karışrırak kavurunuz. Domatesler içinde iyice eridiğinde ezdiginiz beyaz peyniri katıp 1 dakika daha kavurup haşladığınız ve süzdüğünüz makarnalarla karıştırıp sıcak servis ediniz. Arzu ederseniz dereotu ve maydanoz da ilave edebilirsiniz. Güzel bir domates salatası ya da yeşil salatayla servis ediniz.