Türlü graten tarifi
  • Malzemeler

    • 2 kabak
    • 2 havuç
    • 4 patates
    • 250 gram mantar
    • 250 gram taze fasulye
    • 2 dal taze soğan
    • 4-5 dal maydanoz
    • 1 çorba kaşığı un
    • Yarım su bardağı süt
    • 1 su bardağı taze krema
    • 4 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
    • 4 çorba kaşığı ufalanmış beyaz peynir
    • 1.5 çorba kaşığı tereyağı
    • Tuz ve biber
  • Yapılışı

    1. Sebzeleri ayıklayıp yıkayalım. Kabak ve patatesleri halka halka doğrayalım. Fasulyeleri ortadan ikiye bölelim. Havuçları ince ince dilimleyelim. Mantarları kalın dilimler halinde doğrayalım. Taze soğan ve maydanozu ince ince kıyalım.

      Fırını 170 dereceye ayarlayalım. Fırın kalıbını bol tereyağı ile yağlayalım.

      Kabak, patates, havuç, mantar ve taze fasulyeleri renk uyumuna dikkat ederek, değişimli şekilde kalıba yerleştirelim. Kıyılmış taze soğan ve maydanozu sebzelerin üzerine serpiştirelim.

      Un, süt, krema, kaşar peyniri rendesi, beyaz peynir, tuz ve biberi karıştıralım. Hazırladığımız karışımı sebzelerin üzerine gezdirip, fırına verelim.

      Üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim. 10 dakika dinlendirip sıcak olarak servis yapalım.