Zeytinli Balık tarifi
  • Malzemeler

    • 800 gram beyaz etli balık
    • 1 patlıcan
    • 5 domates
    • 1 çorba kaşığı çamfıstığı
    • 1.5 çorba kaşığı kapari
    • 3 soğan
    • 10 siyah zeytin
    • 1 çorba kaşığı kuru üzüm
    • 4-5 çorba kaşığı sıvı yağı
    • 4-5 dal maydanoz
    • Tuz ve karabiber
  • Yapılışı

    1. Üzüm ve kapariyi yumuşaması için ayrı kaplarda ılık suda bekletelim.

      Balık etini iri küpler halinde doğrayalım. Patlıcanı alacalı soyup küp şeklinde doğrayalım. Soğanları ince ince kıyalım. Domateslerin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayalım. Zeytinlerin çekirdeklerini ayıklayıp dilimleyelim.

      Sıvı yağını tavada kızdırıp soğanı pembeleştirelim. Patlıcan, bir tutam tuz ve karabiber ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirelim. Balık, domateş, süzülmüş üzüm, çam fıstığı, zeytin ve süzülmüş kapariyi ilave edip 15-20 dakika daha pişirelim.

      Üzerine kıyılmış maydanoz ve zeytinle süsleyip sıcak olarak servis yapalım.