Püreli tas kebabı tarifi
  • Malzemeler

    • 750 gram kuşbaşı et
    • 2 orta boy soğan
    • 6-7 diş sarımsak
    • 1 domates
    • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
    • Tuz
    • Karabiber
    • Kimyon
    • Püre için
    • 1 kg patates
    • 1 kg havuç
    • 2 çorba kaşığı tereyağ
    • 4 diş sarımsak
    • Tuz
    • Karabiber
  • Yapılışı

    1. Soğanı ince ince doğrayalım, sarımsakları soyalım, hepsini birlikte kızgın yağda 1-2 dakika çevirelim. Etleri ekleyelim, 1 dakika sonra ateşi kısalım. Çok kısa ateşte 40-45 dakika pişirelim.

      Domatesleri soyup, ince ince doğrayalım, ete katalım. Tuz, biber ve kimyonu da ilave ederek 20 dakika kadar kısık ateşte pişirelim. Ateşi kapatalım.

      Diğer tarafta etimiz pişerken, havuç ve patatesleri soyup, ayrı ayrı haşlayalım. Daha sonra presten geçirelim. Tavada birer kaşık tereyağında ayrı ayrı 2-3 dakika kavuralım. Ateşten almadan önce ezilmiş sarımsak, tuz ve biber katalım. Böylece püremiz hazırlanmış olur.

      Servis tabağımızın ortasına eti, kenarlarına havuç ve patates pürelerini yerleştirerek servis yapalım.