Ekşili Köfte tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg orta yağlı kıyma
    • Yarım kg arpacık soğanı
    • 3 su bardağı su
    • 2 çorba kaşığı salça
    • 2 çorba kaşığı nar ekşisi
    • 2 çorba kaşığı margarin
    • 1 adet orta boy pide
    • Yarım çay kaşığı karabiber
    • 1 çay kaşığı tuz
  • Yapılışı

    1. Kıymanın içine tuzu ve karabiberi ilave ederek iyice yoğuralım. Şişe sırasıyla kabuklarını soyduğumuz arpacık soğanlarını ve elimizde yuvarladığımız köfteleri dizelim. Soğan ve köfteleri, ızgarada biraz pişirelim. Şişten çıkardıktan sonra soğan ve köfteleri tencereye koyduğumuz 2 çorba kaşığı margarin içinde kavuralım. Ayrı bir kap içinde 3 su bardağı su ve 2 çorba kaşığı salçayı iyice karıştıralım. Tencerenin içine ilave edelim. Salçalı su koyulaşmaya başladığında 2 çorba kaşığı nar ekşisini ilave edelim. Kıvama gelen yemeği ince ince kesilmiş pidelerin üzerine koyalım. Dilerseniz üzerine maydanoz serperelim ve daha sonra servis yapalım.